Oppdatert informasjon om smittevern i våre kirker.

Vi har igjen blitt pålagt å stenge kirkene våre og avlyse planlagte arrangementer. (Oppdatert 21.05.2021)

På grunn av det lokale koronautbruddet har Hammerfest kommune innført en lokal forskrift som blant annet innebærer at kirkene må holde stengt. Dette gjelder fra og med fredag 21. mai og gjelder inntil videre. Dette betyr at alle gudstjenester i våre kirker i Hammerfest, Kvalsund og Kokelv er avlyst. Begravelser kan fortsatt foregå som normalt, men med følgende regler:

• I Hammerfest kirke tillates maks 64 personer tilstede, pluss kirkens ansatte og ansatte fra begravelsesbyrå. Det skal være 2 meter mellom hver kohort. Ved dåp skal dåpsfamilien med følge sitte samlet, men med 2 meter mellom hver kohort.
  • I Hauen kapell tillates maks 28. Det skal være 2 meter mellom hver kohort.
  • I Rypefjord kirke maks 20 i benkene og 10 i menighetssalen. Det skal være 2 meter mellom hver kohort.
  • I Kvalsund tillates maks 28 tilstede i kirken, pluss kirkens ansatte og ansatte fra begravelsesbyrå. Det skal være 2 meter mellom hver kohort.
  • I Kokelv tillates maks 25 tilstede i kirken, pluss kirkens ansatte og ansatte fra begravelsesbyrået. Det skal være 2 meter mellom hver kohort.

Dersom det ikke er allsang er det kun krav om 1 meters avstand. Da vil det være plass til flere i kirken.

Eventuelle spørsmål rundt dette kan rettes til vår

e-post post.hammerfest@kirken.no og post.kvalsund@kirken.no, eller på telefon 78 40 29 20.

Hilsen oss i kirkestaben.