Dåp


Velkommen til dåp i våre kirker. Her finner du alt du trenger å vite for å planlegge dåpen.

Det har vært en lang og god tradisjon i landet vårt at barnet blir døpt. De fleste norske foreldre bærer barna sine til dåpen. Det har også noe med tilhørighet å gjøre, og som foreldre ønsker vi å gi barna våre det beste.

Dersom dere har bestemt dere for dåp, ta kontakt med oss på kirkekontoret. Vi trenger navn, fødselsdato og adresse på barnet, foreldre og fadderne. Fadderne har en viktig oppgave og de bør velges med omtanke. De er vitner om at barnet er døpt – de ber for barnet, og støtter foreldrene i den kristne oppdragelsen. Fadderne skal være over 15 år og normalt tilhøre et luthersk kirkesamfunn. Minst to av fadderne må være tilstede under dåpen.

Innmelding til dåp bør skje i god tid. Dåpen foregår i gudstjenesten.

 

Klikk her for påmelding

                  
Vi har ingen faste søndager for dåp i Kvalsund og Kokelv, og man kan selv velge dagen som passer best (gjelder ikke minnegudstjenester og julaftensgudstjenester)

Ta kontakt med kirkekontoret på 78 40 29 20 eller post.hammerfest@kirken.no eller post.kvalsund@kirken.no dersom du har noen spørsmål.

Hvis man ønsker dåp i et annet sogn, må det gjøres avtale både med menigheten man bor i og menigheten dåpen skal foregå i. 

Her finner du mer informasjon om dåp i Den norske kirke.

 

Tilbake